HOOGLEDE: Miss Travestie West-Vlaanderen krijgt lovende commentaren!

Twee weken geleden werd Lady Chayenne in domein De Vossenberg in Hooglede verkozen tot Miss Travestie West-Vlaanderen ’23. Eerste eredame was Chloe Clarke. Enkele dagen later ontmoetten we het bijna voltallig bestuur voor een eerste evaluatie.

“In 2021 zijn we met de huidige bestuursleden gestart aan deze verkiezing”, opent Kimberly Meyfroot. “De bal is eigenlijk aan het rollen gegaan toen één van mijn vrienden, Tyson Vandendriessche, bij zijn papa Marino aanklopte om zijn droom te verwezenlijken. Hij wou namelijk een missverkiezing presenteren. De papa stemde meteen in maar wist dat het geen verhaal zou worden. Eigenlijk redelijk snel kon het huidig bestuur gevormd worden en kon gestart worden met sponsoring te zoeken, want dergelijk event organiseren kost pakken geld. Ook Bjorn Willaert kwam erbij als raadgever want hij had al veel ervaring opgedaan met gelijke verkiezing in De Panne, en laatst kwam ook Stijn Van Oost erbij voor onze website en sociale media.Het was nu de tweede verkiezing die we achter de rug hadden.”

POSITIEVE EVALUATIE
“Na de eerste editie vorig jaar hebben we direct een positieve evaluatie kunnen maken”, gaat Marino Vandendriessche verder. “Het was er eigenlijk direct boenk op. Het publiek was direct massaal aanwezig en ook de kandidaten werden vlot gevonden. De titel laat het misschien niet vermoeden met West-Vlaanderen maar eigenlijk kan elke show queen of travestie deelnemen aan onze verkiezing, ook al omdat er in onze Provincie alleen niet zoveel travesties zijn om jaarlijks een verkiezing hiervoor te houden, en als er al zijn dan zijn ze niet meer van de jongste en willen niet meer meedoen aan dergelijke verkiezing..”

IEDEREEN MAG MEEDOEN
“Eigenlijk van meetaf aan hebben we gezegd dat iedereen aan onze Miss Travestie West-Vlaanderen mag meedoen”, aldus initiatiefnemer/presentator Tyson Vandendriessche ofte Tyra Crystal. “Opvallend was wel dat voor die eerste verkiezing wel veel West-Vlamingen zich inschreven, nu kwamen ze al van veel verder. Ik heb bewust ook zelf show queens gaan aanspreken zodat we wisten dat het een mooie, spannende avond zou worden. De onderlinge reacties zijn wel geweldig geworden, zo goed zelfs dat er nu al drie inschrijvingen zijn voor de editie 2024.”

BEOORDELINGEN
Op welke onderdelen beoordeeld de jury dan de kandidaten? “Er zijn om te beginnen twee vrije acts”, gaat Tyra Crystal verder. “Daarnaast is er ook een badpakkendefilé, een  opgelegd thema en daarop krijgen ze afzonderlijke punten op acts, dans en hun look. Er is ook een ‘laat je zien’-defilé en een persoonlijke voorstelling. Eenmalig geeft de jury ook punten op make up. Je moet immers je look aanhouden op de volledige verkiezing en de winnaar moet deze ook een gans jaar meenemen tijdens zijn opdrachten.”

TOPEDITIE
“Achteraf hebben we echt ongelooflijk veel positieve reacties ontvangen”, aldus Kimberly Meyfroot. “Ook voor ons zelf was het veel beter. Vorig jaar zaten we nog in een cultureel centrum en moesten we bv. zelf de zaalindeling doen voor toen 400 toeschouwers. Nu hadden we met domein Vossenberg een schitterende locatie en ook de samenwerking met de uitbaters was uitstekend. Je zag dat ook hij duidelijk achter ons concept stond. Naar volgend seizoen zal het niet gemakkelijk zijn om nog ergens bij te schaven, maar het kan altijd. Eén die ik nu bijvoorbeeld al kan opnoemen is dat het badpakkendefilé eruit gaat.”

BADPAKKENDEFILE
“Het badpakkendefilé op zich loop ik wel nog graag nochtans”, pikt winnaar Lady Chayenne ofte Christophe Seargant in. “Het is jou moment om je eens iets sexyer te tonen, ook al kan je dat ook doen in je acts. Uit de showwereld kwam er inderdaad natuurlijk de reactie van : Waarom? , maar eigenlijk valt er niet zoveel te zien want alles is ‘fake’ , dus begrijp ik zelf de commotie niet echt. Ik hoor dat de organisatie nu wel deze defilé eruit gaat, wat te begrijpen is als je achteraf de commentaren las maar zelf vond ik het niet zo erg.”

MY FAIR LADY
“Volgend jaar vervangen we het badpakkendefilé door ‘My Fair Lady’. “, gaat Tyra Cristal verder. “Het wordt dus een groepsdefilé met alle finalistes samen. Dat hebben we de avond zelf ook al bekend gemaakt en misschien daardoor hebben we nu al drie kandidaten. Velen zagen dus blijkbaar  wel op tegen de badpakken. Het leukste voor ons zou nu zijn dat ik er op korte termijn nog drie extra kandidates vind. Dat ben ik terug zeker van een voltallige set. We proberen immers altijd 6 finalistes te hebben, dit jaar is dat streefgetal niet gelukt.”

PRIJZENPOT
Wat krijgen de finalistes en winnaar eigenlijk in jullie verkiezing? “Iedereen die zich inschrijft krijgt al een fotoshoot, alsook een etentje en normaal komt er ook terug een persvoorstelling. De winnaar zelf wordt overspoeld met prijzen en zelf zorgen wij als organisatie ook dat hij boekingen krijgt, naast het mooi prijzenpakket.”

De volgende editie van Miss Travestie West-Vlaanderen komt eraan op zaterdag 6 april 2024 en dat terug in domein De Vossenberg in Hooglede. Het is de bedoeling dat het publiek voortaan weet dat ze de eerste zaterdag van april gaan moeten vrijhouden voor de finale van Miss Travestie West-Vlaanderen. 

Het bestuur van Miss Travestie West-Vlaanderen bestaat uit Marino en Tyson, Vandendriessche, Gina Cnudde, Bjorn Callewaert, Stijn Van Oost en Kimberly Meyfroot

Geschreven door: Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts

Comments are closed